*

JanisPetrus Karapapaxilospitokataskevakis "Mene kaikin mokomin naimisiin. Jos saat hyvän vaimon, sinusta tulee hyvin onnellinen. Jos taas saat ilkeän vaimon, niin sinusta tulee filosofi - eikä sekään ole hullumpaa."

Olet mitä syöt, mutta tunnetko ruokasi ?

 • Kasvi 1
  Kasvi 1
 • Kasvi 2
  Kasvi 2
 • Kasvi 3
  Kasvi 3
 • Kasvi 4
  Kasvi 4
 • Kasvi 5
  Kasvi 5
 • Kasvi 6
  Kasvi 6
 • Kasvi 7
  Kasvi 7
 • Kasvi 8
  Kasvi 8
 • Kasvi 9
  Kasvi 9
 • Kasvi 10
  Kasvi 10
 • Bonus kasvi numero 11 kaikkitietävälle
  Bonus kasvi numero 11 kaikkitietävälle

Esikasvatuskausi on alkanut ja monessa kodissa on sormet mullassa.

 

Vähäisinkin koti vaihtaa vähintään huonekasveille mullat, mutta oletko koskaan ajatellut kasvattaa ruokaa huonekasvien sijaan ?

 

Meillä kasvaa maatiaisen luomusiemenistä useita erillaisia kasveja, joista osa jää sisään piristämään sisustusta ja osa saa siirtyä aikanaan ulos kasvamaan ja tekemään hedelmää, unohtamatta kohtaamista mehiläisen kanssa (Hämiö).

 

Tunnetko sinä kasveja ?

 

Minä olen joutunut tunnustamaan, että jos en olisi laittanut purkin viereen siemenpussia en kykenisi millään erottamaan Virginian tupakan oraslehtiä palsternakan oraslehdistä.

 

Ohessa on kymmenen kasvivauvan kuva.

 

Montako sinä tunnistat ?

 

Kiitos

Hämis.

 

PS. Tilaa siemenesi maatiainen ry:ltä ja perinne Suomi kiittää!

 

Ps2. jotkut kasveista eivät ole ihan tavallisia, kuten ei ole kasvattajansakaan...... (Hämiö)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuossa vaiheessa olevia taimia on kyllä melko mahdoton tuntea. Joku näyttää retiisin alulle voisi olla nauriskin. Muutoin en kovasti noista kuvista selvää ota.

Olin saanut tarpeeksi taimikasvatuksesta, jota äitini harrasti. Meillä oli keväällä laatikoita ikkunalla ja laatikot täynnä multaa ja hyötykasvien alkuja. Tomaatteja ja muuta.

Kuinka ollakaan, Nyt minulla on kasvamassa ja melkoisen hyvässä vaiheessakin jo tomaatintaimia. On isoja tomaatteja ja on makeita pieniä Siemenet löytyivät kummassakin tapauksessa tomaattien sisältä. Huomasin vihreää ison tomaatin sisällä ja tökkäsin sellaista sitruunan juurelle. Sieltähän lähti kasvamaan monta tainta. Sitten päätin kokeilla miten maukkaalle maistunut pieni tomaatti toimisi. Toimihan senkin siemenet ja nyt on kahta sorttia. Sen verran kuin voi kuljettaa paikasta toiseen. Valoa vaativat alkuun, kun oli tammikuun lopulla vielä melko lyhyt päivä. Nyt jo uskon taimien ikkunalla saavan riittävästi valohoitoa etteivät kasvata vain honteloa vartta. Olen siirtänyt jo harvempiin oloihin ja laittanut syvälle multaan, että varsi vahvistuisi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tunnistamattomuuden huomasin itsekkin. Jos minulla ei olisi listaani en voisi sanoa kuin muutamasta lapsesta minkä lapsia ne ovat.

Tämä on ensimäinen kerta, kun taimikasvatan mitään. Yleensä on siemenet kylvetty maahan ja huomattu, ettei Suomen kelit riitä kaikille kasveille alkuunkaan. Kreikassa oli toinen meininki aikoinaan....

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Honteloille näyttävät ja ehkä kannattaisi laittaa niille lisävaloa. Muutoin et saa niistä kunnon taimia. Näin keväällä kaikki siemenet lähtevät vauhdilla kasvamaan.

Naapuri toi jättikurpitsan siemeniä. En ole vielä niitäkään laittanut taimettumaan. Ehkä ensi kuussa. Kyllä kerkiävät, mutta tuleeko niistä jättikurpitsoja kuten edellisestä polvesta vai ovatko jotenkin siihen tarkoitukseen puutteellisia?

Sain viime vuonna alut kaverilta, mutta itse en jättejä onnistunut kasvattamaan. Naapurin jätti painoi kymmeniä kiloja. Niistähän voi tulla vaikka satakilosia, mutta niitä on hoidettava kuin pikkulapsia.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

Valoa ei juuri ole. Se on myönnettävä ongelmaksi, kunhan kokeilin useampaa sorttia, kun en ole koskaan moisia nähnyt/kasvattanut.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset